Wil je een Amerikaanse koelkast kopen maar weet je niet van welk merk? Van Samsung tot LG, we onthullen onze top 4!

Wil je kunnen genieten van een zee aan ruimte? Droom jij van een praktische koelkast waar je alles netjes in kunt opbergen? En bovenal, heb je voldoende beschikbare ruimte voor een grote koelkast? Dan kun je niet anders dan de Amerikaanse koelkast overwegen. Vooral doordat je met merken als Samsung, LG en Bosch éindelijk voor een eerlijke prijs een prachtige Amerikaanse koelkast kunt kopen.

Op deze pagina vertellen we je hoe je precies kunt bepalen welke Amerikaanse koelkast je het best kunt kopen. We vertellen je meer over de beste merken en geven je wat tips om op te letten. Daarnaast delen we zoals altijd onze favoriete modellen met je. Hierdoor weet je zeker wat de beste Amerikaanse koelkast is!

Waar moet je op letten bij het kopen van een Amerikaanse koelkast?

Wie overweegt om een Amerikaanse koelkast aan te schaffen, doet dat niet zomaar. Dit is meestal het gevolg van een lang gekoesterde wens naar een ruimtelijke koelkast. We kunnen je nu al vertellen dat als je eenmaal besluit om voor een grote koelkast te gaan, je nooit meer terug zal kunnen. Het comfort en gebruiksgemak van een echte Amerikaanse 'joekel', is niet te vergelijken met een kleiner model.

Het loont dan ook om vooraf goed na te denken over het model dat het best bij jouw wensen past. Je kunt een koelkast niet zomaar retourneren. Je wilt er daarom zeker van zijn dat je precies weet wat je in huis haalt.

Laten we snel de belangrijkste kenmerken van een kwalitatieve Amerikaanse koelkast doornemen.

Formaat

Kopers van Amerikaanse koelkasten zullen het er allemaal over eens zijn: size matters. Je hebt bewust gekozen om voor een groter model koelkast te gaan. Je wilt daarom niet alsnog voor een model kiezen dat compacter dan verwacht is.

Als het goed is heb je al een idee over het formaat koelkast dat met de beschikbare ruimte mogelijk is. Je moet namelijk wel voorkomen dat je een koelkast koopt die helemaal niet in je huis past. Mocht je dit nog niet weten, is het verstandig eerst de beschikbare ruimte op te meten. Dit gebruiken we als maximale breedte en hoogte voor jouw nieuwe koelkast (minus een centimeter of 10 voor de hoogte. Je moet je koelkast namelijk nog wel kunnen neerzetten).

Indeling

Een praktische indeling is het halve werk. Een koelkast kan nog zo groot zijn; als de indeling niet praktisch is, lukt het je nooit om optimaal van de beschikbare ruimte gebruik te maken. Ons advies? Doe altijd goed onderzoek of de indeling van een koelkast overeenkomt met wat jij het prettigst vindt.

Gelukkig hebben merken als Samsung en LG hier met hun Amerikaanse koelkasten een oplossing voor: modulaire blokken. Doordat bakjes en lades eenvoudig verplaatst of weggehaald kunnen worden, kun je met modulaire blokken zelf de indeling van je nieuwe Amerikaanse koelkast bepalen. Wil je zoveel mogelijk drinkflessen kunnen koelen? Of heb je juist extra veel bakjes nodig? Dan is dat met de betere modellen van o.a. Samsung en LG mogelijk.

Energieklasse

De meeste mensen die overwegen om een Amerikaanse koelkast te kopen, zullen zonder twijfel op de hoogte zijn van het hogere energieverbruik. Doordat je ‘meer’ koelkast hebt, verbruik je meer energie.

Indien je wilt voorkomen dat de energiekosten hard oplopen. Is het verstandig te kiezen voor een energiezuinige Amerikaanse koelkast. Idealiter een model met een hoge energieklasse, denk aan A++ of A+++. Dit brengt wel extra kosten met zich mee. Het is geen geheim dat de technologie om minder energie te verbruiken kostbaar is.

Over een lange periode zal een zuinigere energieklasse zich vrijwel altijd uitbetalen. De initiële investering in je nieuwe koelkast is mogelijk wat hoger, maar daar krijg je lagere energiekosten voor terug.

Premium functies

Wil je een Amerikaanse koelkast die van alle markten thuis is? Dan is dat vanaf een bepaalde prijs mogelijk. De betere modellen zijn bepakt met interessante functies zoals een vriesruimte met no frost functionaliteit. Dit zorgt ervoor dat je jouw vriezer nooit meer hoeft te ontdooien en je koelkast langer meegaat.

Lijkt het jou wel wat om met een handomdraai ijsblokjes uit je koelkast te kunnen halen? Dan kun je voor een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes dispenser kiezen. Diverse modellen zijn van een buitendeur met ijsblokjes dispenser voorzien waardoor je altijd een koud glas drinken kunt maken.

Of wat dacht je met een minikoelkast aan de buitenzijde van je koelkast? Je kunt het je zo gek niet voorstellen, of het is mogelijk!

Amerikaanse koelkast van Samsung, LG, Siemens of Beko?

De keuze in Amerikaanse koelkasten is tegenwoordig enorm. Er zijn tientallen merken met ieder hun eigen modellen. Unieke formaten, functies en allemaal weer een eigen indeling. Het wordt er kortom niet makkelijker op.

Gelukkig zijn de specifieke merken relatief eenvoudig in te delen. Zo staan de Amerikaanse koelkasten van onder andere HiSense en Beko wat goedkoper bekend. HiSense en Beko richten zich vooral op het maken van modellen die niet zozeer energiezuinig of van de beste materialen gemaakt zijn, maar wel een zeer scherpe prijs hebben.

Samsung, LG en Siemens richten zich toch op een net wat hoger segment. Alhoewel je bij LG en Samsung ook minder energiezuinige modellen hebt, kun je er ook terecht voor A+++ Amerikaanse koelkasten. Volgens diverse kennis produceert Siemens vaker wel dan niet uiterst kwalitatieve modellen. Daar zit wel een aanzienlijk hoger prijskaartje aan.

Voor de meeste consumenten zullen koelkasten van ofwel Samsung of LG het best aan de wensen voldoen. Gemiddeld geprijsd, hoge kwaliteit en met enige regelmaat van extra functies voorzien.

Dit zijn de beste Amerikaanse koelkasten die jij vandaag kunt kopen

Wie er zeker van wilt zijn dat alleen de beste Amerikaanse koelkast in huis gehaald wordt, is het onderstaande lijstje onmisbaar. Duik snel in onze persoonlijke top 4 en verzeker jezelf van de beste Amerikaanse koelkast!

Bekijk alle Amerikaanse koelkasten