Je zoekt een koelkast met een vriesvak (vriezer) die je elke dag kunt gebruiken. Een koelkast waar je niet bang voor hoeft te zijn dat er over een jaar een monteur nodig is. Praktisch ingedeeld, mooi ontworpen en hopelijk een beetje betaalbaar. Klinkt dat herkenbaar? Dan is dit artikel precies wat je nodig hebt.

Wij vertellen je in dit artikel namelijk precies wat volgens ons onderzoek dé beste koelkast met vriesvak is. We hebben eindeloos veel modellen getest zodat we voor iedereen de zoektocht heel wat makkelijker kunnen maken. Neem ons overzicht door en lees vooral de recensies van de koelkasten met vriesvak die door ons het best getest zijn!

De beste koelkast met vriesvak: onze top keuzes

Wil jij niet eindeloos blijven verdiepen in koelkasten met vriesvakken? Is het enige wat je wil een goede en betrouwbare koelkast met vriezer? Dan hoef je niet verder te zoeken. Wij hebben namelijk keer de beste vriesvak-koelkast combinatie op een rij gezet.

Wat voor vriesvak ben je precies naar op zoek?

Voordat we verder gaan, is het belangrijk dat we weten wat je onder een vriesvak verstaat. We maken namelijk onderscheid tussen drie verschillende soorten vriesvakken, namelijk:

  • Vriesvak boven de koelkast
  • Vriesvak onder de koelkast
  • Vriesvak in de koelkast

In ons overzicht van beste koelkasten met vriesvak, kom je modellen tegen met verschillende soorten vriesvakken. Als het niet uitmaakt waar het vriesvak zich precies bevindt, kun je natuurlijk het best kiezen voor de nummer 1 uit het lijstje. Vind je het wel belangrijk dat het vriesvak op een bepaalde plek geplaatst is? Bijvoorbeeld omdat je er dan beter bij kunt of zodat het vriesvak groter is? Dan moet er onderscheid worden gemaakt tussen de koelkasten die aan jouw selectie voldoen.

Waar je op moet letten bij het uitkiezen van je nieuwe koelkast met vriezer

Wij hebben onze consumententest zoals altijd uitgebreid opgebouwd. Dit hebben we gedaan zodat we zo goed mogelijk onderzoek kunnen doen naar de beste koelkast met vriesvak. Om je een idee te geven van ons eigen onderzoek, hebben we hieronder de belangrijkste eisen op een rij gezet.

Het energielabel van je nieuwe koelkast

Steeds meer mensen zijn op de hoogte van het energieverbruik van koelkasten. Ouderwetse koelkasten staan te boek al als onzuinig, vooral als ze regelmatig gebruikt worden. Moderne koelkasten, ook met vriesvak, kunnen daarentegen zeer zuinig met de benodigde energie omgaan. Hierdoor is er minder energie nodig en dat is zowel goed voor het milieu als je energierekening!

Let wel op dat een koelkast met een eigen vriesvak welke een hoger energielabel heeft, doorgaans ook duurder is. Volgens de Consumentenbond ben je echter na enkele jaren goedkoper uit doordat je simpelweg minder stroom verbruikt.

Sinds maart 2021 zijn de energielabels van onder andere koelkasten aangepast. Koelkasten die eerst energielabel A++ of A+++ hadden, hebben nu een lager energielabel om ruimte te maken voor nieuwe innovaties. Hierdoor worden fabrikanten gemotiveerd om nog zuinigere koelkasten te produceren. De zuinigste koelkasten met vriesvak van dit moment hebben maximaal energielabel B (dus het oude A+++). De verwachting is dat in 2022 de eerste A en A+ koelkasten op de markt zullen komen.

Formaat

Een koelkast met vriesvak is meestal net wat groter als een koelkast dat geen vriesvak heeft. Dit komt natuurlijk doordat een vriesvak zowel qua opbergruimte als techniek extra ruimte inneemt. Als je weinig ruimte hebt hoef je niet bang te zijn dat je het idee van een koelkast-vries combinatie moet laten varen. Ook een koelvriescombinatie kan in compacte vorm worden besteld.

Het is hierbij van belang dat je vooral kiest voor een model dat een praktische indeling kent. Veel fabrikanten proberen kleine koelkasten met een vriesvak zo praktisch mogelijk voor je in te delen. Niet iedere fabrikant slaagt hier echter in. Daarnaast hoeft de indeling van de fabrikant niet voor jou even praktisch te zijn.

Maakt het formaat van de koelkast bij jou niet uit? Wil je vooral een lekkere ruime koelkast met een net zo’n ruim vriesvak hebben? Dan moet je jezelf niet laten beperken in de omvang. Meet wel altijd even de beschikbare ruimte op. Het is namelijk verre van prettig om je nieuwe koelkast meteen weer retour te moeten laten sturen.

Garantie

Niet iedere koelkast gaat even lang mee. Vooral goedkopere modellen hebben een wat matige levensduur. Toch is er een manier om te voorkomen dat je binnen enkele jaren een nieuwe koelkast moet aanschaffen: de garantie.

Diverse fabrikanten zijn zeer coulant als het op de garantie van de koelkast aankomt. Zowel LG als Samsung hebben voor diverse modellen, waaronder goedkopere varianten, een ruime garantietermijn. Binnen deze termijn zijn de meest voorkomende defecten gedekt zodat het je niet bang hoeft te zijn dat je koelkast, vriesvak of allebei snel vervangen moet worden. Duurdere koelkasten hebben meestal wel een langere garantieperiode. Als er daarom voldoende budget is, is het verstandig om net wat meer uit te geven zodat je ook op een langere garantieperiode kunt rekenen.

Verhouding vriesvak-koelvak

Als er een lastige keuze is die je moet maken, is het wel de verhouding tussen de vriesruimte en koelvak. Ieder model koelkast heeft een unieke verhouding tussen het aantal beschikbare liters in het koel- en vriesvak.

Meestal heeft het koelvak meer ruimte van de fabrikant gekregen dan het vriesvak. Geen opmerkelijke keuze aangezien we meestal meer in het koelvak op te bergen hebben dan in het vriesvak. Dat wil niet zeggen dat dit past bij jouw verwachtingen. Misschien zoek jij namelijk wel een koelkast dat een groter vriesvak dan koelvak heeft!

Je kunt bij verschillende webwinkels, waaronder de winkels die in onze top 5 gelinkt zijn, eenvoudig op het formaat van het vriesvak filteren. Hierdoor krijg je alleen de modellen te zien die een vriesvak hebben dat aan jouw eisen voldoet.

Ontwerp

Komt jouw koelkast met vriezer, of dat nu boven, onder of in is, op een prominente plek te staan? Dan wil je vast dat je nieuwe aankoop er mooi uitziet. En gelukkig zijn er voldoende modellen die een lust voor het oog zijn! Onder andere tussen de modellen van Haier, Samsung, Siemens en LG zijn prachtige exemplaren te vinden. Wat dacht je van de koelkasten met vriezer in zwart of metallic?

Bekijk alle koelkasten met vriesgedeelte