Een zwarte koelkast is een echte blikvanger. Het design sluit perfect aan op een groot aantal populaire woonstijlen zoals de moderne en industriƫle woonstijl. Daarnaast is het een verrassend handige oplossing om je minder te irriteren aan vette vingers. Vuil is namelijk op een zwarte koelkast bijna niet te zien. En stiekem vinden we dat wel heel erg fijn.

Omdat er ondertussen zoveel verschillende zwarte koelkasten zijn, kost het veel werk om de beste te vinden. De beste zwarte koelkast moet zowel op je interieur aansluiten als goede prestaties kunnen leveren. Hoe mooi een zwarte koelkast ook kan zijn: het moet ook op andere vlakken presteren. Van het energielabel tot de capaciteit, in dit artikel bespreken we alles waar je op moet letten bij het kopen van een zwarte koelkast. Laten we daarom snel verdergaan!

Dit zijn de beste zwarte koelkasten van dit moment

Een van de manieren om er zeker van te zijn dat je een goede zwarte koelkast in huis haalt, is door goed onderzoek te doen. Omdat je waarschijnlijk niet elke dag van de week met koelkasten bezig bent, zou het je dagen kosten om te onderzoeken welke zwarte koelkast nu echt het best is.

Gelukkig hebben wij wel die tijd en zijn we al dagelijks met koelkasten bezig. Daarom kunnen we je op basis van ons eigen onderzoek vertellen wat de beste zwarte koelkast is. Hieronder kun je een overzicht vinden van de beste modellen in een zwart ontwerp van dit moment. Hierbij is onder andere gekeken naar de indeling van de koelkast, de prestaties, het energielabel en ervaringen van andere gebruikers.

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe koelkast?

Wie besluit om een nieuwe zwarte koelkast te kopen, doet er goed aan zich te verdiepen in de belangrijkste indicatoren van een goede koelkast. Als je bij een winkel als Coolblue naar een koelkast krijgt, is het vast verwarrend hoeveel specificaties er bij een koelkast te vinden zijn. Het wordt er hierdoor niet makkelijk op om een goede koelkast uit te kiezen.

Daarom ben je vast benieuwd hoe wij zelf te werk gaan als we een koelkast (bijvoorbeeld een model in het zwart) zouden adviseren. Met uitzondering van smaak, wat natuurlijk per persoon verschilt, adviseren we je naar de volgende kenmerken te kijken:

  • Energielabel (energieverbruik)
  • Volume koelvak
  • Volume vriesvak
  • Formaat
  • Extra functies (dispenser, slimme functies etc.)
  • Levensduur
  • Garanties

Door hier kritisch naar te kijken, wordt het uitkiezen van een zwarte koelkast waar je jarenlang met plezier gebruik van kunt maken heel wat makkelijker. Als je het jezelf echt makkelijk wilt maken, kun je altijd een zwarte koelkast uit onze top vijf kopen!

Design zwarte koelkast van Smeg

Op voorhand weten we al dat er een model is dat bij liefhebbers van de retro woonstijl enorm geliefd is: de zwarte koelkast van Smeg. Wie het over een retro koelkast heeft, heeft het enkele seconden later meestal over Smeg. Dat komt omdat het ontwerp van de zwarte Smeg koelkast een en al retro ademt.

Zoals velen van jullie ondertussen weten, heeft de zwarte koelkast van Smeg het tot onze top 4 geschopt. Alhoewel de koelkast misschien niet de ruimste is en nog zeker wat verbeteringen zou mogen krijgen, heeft het nog altijd een indrukwekkend design. Voor wie design op de eerste plek staat, mag de zwarte koelkast van Smeg dan ook niet over het hoofd gezien worden.

Een ruime Amerikaanse zwarte koelkast

Nog populairder dan de Smeg, is de Amerikaanse zwarte koelkast. Dit type ijskast is de afgelopen jaren aan een opmars in ons land bezig. We bewaren steeds meer voedingsmiddelen in de koelkast en willen daarom wel wat extra voor ruimte betalen.

Met een Amerikaanse zwarte koelkast verzeker jij jezelf van deze ruimte. Binnen deze categorie koelkasten hebben modellen tot wel 50% meer ruimte dan normale koelkasten. Daarnaast hebben Amerikaanse koelkasten, met een zwart design of niet, vaak extra functies. Voorbeelden hiervan zijn ijsdispensers of zelfs slimme functies waarmee je jouw koelkast vanaf je telefoon kunt beheren.

Ook als tafelmodel

Behalve dat je uit een grote Amerikaanse koelkast kunt kiezen, kun je ook shoppen voor een tafelmodel zwarte koelkast. Dit is een koelkast die weinig ruimte inneemt en op allerlei plekken kunt plaatsen. Natuurlijk betekent dit wel dat je er ook betrekkelijk weinig spullen in kunt opbergen. Voor wie op zoek is naar een tafelmodel zwarte koelkast zal dat geen verrassing zijn.

Steeds vaker zijn op Pinterest en andere blogs voorbeelden te zien van zwarte koelkasten die naadloos in het interieur verwerkt zijn. Door het maken van een ombouw of de aanschaf van een tafelmodel zwarte koelkast in het design van je andere interieur, zorg je ervoor dat je nieuwe mini koelkast perfect in je interieur past!

Wat zijn de beste merken om een zwarte koelkast van te kopen?

Als je specifiek naar een tafelmodel of mini zwarte koelkast zoekt, is er een beperkt aantal merken waar je uit kunt kiezen. Voor ieder ander model koelkast kun je uit vrijwel ieder merk kiezen. Doordat er grote verschillen tussen sommige merken bestaan, is het verstandig om je zoektocht te filteren op basis van specifieke merken.

Zoals je in onze top 4 met beste zwarte koelkasten kunt zien, zijn er een bepaald aantal merken dat de boventoon voert. In het kort, staan vooral de volgende merken als kwalitatief bekend:

Merken die je bewust niet in ons overzicht terug ziet komen, zijn merken als Inventum, Exquisit en het IKEA 'huismerk'. Koelkasten van dergelijke modellen staan als minder kwalitatief bekend en komen daarom ook niet voor in het bovenstaande overzicht.

Bekijk alle zwarte koelkasten